C vill ha offentligt mediestöd för säkerhet

30 augusti, 2021

Centerpartiet föreslår ett offentligt stöd som nyhetsmedier kan använda för att investera i säkerhetsåtgärder.

Partiledaren Annie Lööf och talespersonen i konstitutionella frågor Linda Modig lägger idag på DN Debatt fram en  rad förslag som bättre ska skydda Sveriges demokratiska och rättsliga institutioner och skydda demokratin. Bakgrunden är bland annat utvecklingen i Polen och Ungern där domstolarnas oberoende avvecklats och press- och yttrandefriheten inskränkts.

För att stärka skyddet av fria och oberoende medier föreslår C ett nytt offentligt stöd, liknande det som finns för trossamfund, medier kan använda för till allt från investeringar i fysisk säkerhet till säkerhetsutbildningar och it-säkerhet.

C vill också att polisens kapacitet att förebygga, stoppa och lagföra demokratibrott stärks, men föreslår i debattartikeln inga ökade medel till detta.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies