Gå direkt till textinnehållet

Byter SVT mot Gota Media

En av Sveriges mest erfarna datajournalister, Helena Bengtsson, lämnar SVT för Gota Media. Hon får sin nya bas på Blekinge Läns Tidning.

Helena Bengtsson har 27 års erfarenhet som projektledare och redaktör på SVT, bland annat på Uppdrag granskning. Innan det arbetade hon flera år som datajournalist på The Guardian i England.

Helena, som flyttar från Stockholm till hemtrakterna i Blekinge, ska bygga upp och utveckla datajournalistiken inom Gota Media, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med alla reportrar på de olika tidningarna – och se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Helena Bengtsson i en kommentar.

Annons Annons

Helena Bengtsson har vunnit både Stora Journalistpriset och Guldspaden, samt British Journalism Award, för arbetet med det stora avslöjandet Panama Papers.

Samtidigt blir Eric Klefberg, i dag nyhetschef på Borås Tidning, koncernens första redaktionella utvecklingschef. Han har de senaste åren arbetat som nyhetschef på Borås Tidning som är en av titlarna i Gota Media.

Fler avsnitt
Fler videos