Burmas regering vill lära av SVT och SR

8 juni, 2012

En delegation från det burmesiska informationsministeriet med informationsminister Soe Win i spetsen kommer att besöka Sveriges Television och Sveriges Radio nästa vecka för att lära sig om svensk public service.

Burma är en av världens mest repressiva stater, men de senaste åren har flera reformer genomförts. Förra året släpptes Aung San Suu Kyi från sin husarrest.

En av regeringens största antagonister har varit exilradiostationen Democratic Voice of Burma, DVB, som sedan två decennier har varit stationerad i Norge.

Nu har DVB bjudit in en delegation från det burmesiska informationsministeriet att besöka Sverige, Norge och Danmark under nästa vecka.

Bland annat ska den burmesiske informationsministern Soe Win och DVB besöka SVTs och SRs nyhetsredaktioner för att lära sig om den svenska public servicemodellen, medielagar, medieetik och mediers roll i ett demokratiskt samhälle.

DVB uppger i ett pressmeddelande att man efter de senaste två årens reformer överväger att flytta sitt arbete till hemlandet.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Mikael Nord sön, 2012-06-10 10:02
Ter sig närmast smålustigt att en av världens tuffaste diktaturer anser at SR och SVT har ett bra koncept. Vet inte vad det säger om vem. Dom kanske borde besöka Aftonbladet också.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies