Gå direkt till textinnehållet

Bullfest för återvändare på Expressens redaktion

Expressen bjöd på bullar när redaktionen på onsdagen välkomnade tillbaka medarbetare som jobbat hemifrån under pandemin.

För layoutchefen Göran Forsberg var det första riktiga arbetsdagen på redaktionen sedan den 1 april 2020.

– Det känns bra att vara tillbaka, man har ju längtat. Men jag tror att alla upptäckt att det gått fantastiskt bra att jobba hemifrån, säger Göran Forsberg, som jobbat på Expressen sedan 1988.

Fast någon stor tillströmning av återvändare blev det inte under onsdagen. Personalen får fortsätta att jobba hemifrån om de vill, och många har valt att vänta med att återgå till arbetsplatsen.

Annons Annons

Trots att det är skiftbyte är det få medarbetare som rör sig i lunchrummet där bullarna serveras. Göran Forsberg drar ihop till en "spontan" bullfest vid ett av borden i matsalen och prackar på förbipasserande bullar, för att Journalisten ska få en hyfsad bullfestbild (se ovan).

– Dagens viktigaste uppgift, säger Göran Forsberg.

En av medarbetarna undrar om han får övertid för att äta bullar. Svaret är ja.

Maja Andersson, webbredaktör på Allt om Mat. Foto: Jonas Eng

På Lifestyleavdelningen sitter ett fåtal journalister utspridda bland flyttkartonger. Redaktionen skulle precis flytta när pandemin kom, och i stället för att packa upp fick alla åka hem. De flesta jobbar fortfarande hemifrån.

Maja Andersson började arbeta i juni som webbredaktör på Allt om Mat, Bonnier Lifestyle.

– Jag vet inte hur det såg ut här före pandemin. Det ska bli spännande att se hur det är när fler återvänder. En tidningsredaktion lever när det finns människor på den, säger Maja Andersson.

– Det känns väldigt kul att det öppnar upp. Man har saknat den sociala biten med kollegorna.


Anna Hellgren, litteraturredaktör på Expressen. Foto: Jonas Eng

Litteraturredaktören Anna Hellgren har under pandemin varit inne ett par gånger i månaden på redaktionen, för att öppna bokkartonger.

– När man kom hit i morse och möttes av blommor och bullar, och all tejp var borta, den som markerade var man inte får sitta – det kändes väldigt speciellt. Fantastiskt, säger Anna Hellgren.

Många medarbetare väljer att jobba hemifrån trots att de är välkomna tillbaka till arbetsplatsen. Foto: Jonas Eng

Trots att man nu får komma tillbaka till arbetsplatsen kommer Anna Hellgren liksom många andra att jobba hemifrån i större utsträckning än före pandemin.

– Jag jobbar tre dagar från redaktionen, och ska nog fortsätta med det under hösten.

Fler avsnitt
Fler videos