Gå direkt till textinnehållet

Bulletinägare vill att Bolagsverket ser över ekonomin

Pontus Tholin, en av Bulletins delägare, vill att företagets ekonomi granskas av Bolagsverket. Bland annat uppger Tholin att sajten lägger 300 000 kronor varje månad på en it-lösning i Ukraina. Uppgifterna förnekas av vd Jannik Svensson.

I mars avslöjade Journalisten den öppna striden som pågick mellan ledningen och redaktionen på nyhetssajten Bulletin. Sedan dess har turbulensen fortsatt inne på tidningen.

Nu rapporterar DN att Pontus Tholin, en av de tre grundarna, ansökt om att Bolagsverket ska tillsätta en extern granskare som genomlyser Bulletins ekonomi.

Bland annat uppger Tholin, i ansökan till Bolagsverket, att kostnaderna för sajtutveckling på Bulletin förblivit cirka 300 000 kronor i månaden även under april-juni.

Annons Annons

– Jag befarar att det finns områden där transparens och bolagets bästa inte följts, säger Pontus Tholin till DN.

Tholin uppger att han lämnat det operationella arbetet på Bulletin eftersom aktiekapitalet var så nära förbrukat att hans slutsats var att ”såvida inte ansvarsfulla åtgärder vidtogs kunde jag inte vara kvar”.

Bulletins vd Jannik Svensson uppger att kostnader för webbutveckling legat på ungefär 190 000 kr per månad under perioden april till juni.

Pontus Tholin har förordat en rekonstruktion av Bulletin AB, men uppger att han inte fick majoriteten med sig, ”det vill säga Tino Sanandaji och Paulina Neuding”.

Paulina Neuding uppger för Journalisten att hon ingått ett avtal om överlåtelse av sina aktier i Bulletin till Tino Sanandaji i maj, men att tillträde skjutits upp av motparten och att ett nytt avtal om aktieöverlåtelse därför ingåtts.

”Till dess tillträde sker hanteras mitt innehav och alla kontakter med Bulletin diskretionärt av mitt juridiska ombud. Jag lämnade Bulletin i februari och har varit angelägen att lämna också mitt innehav av aktier”, uppger Paulina Neuding i ett skriftligt svar.
 

Förtydligande: I en tidigare version av denna artikel framstod det som att Paulina Neuding redan sålt aktieinnehavet i maj, vilket var fel. 

Fler avsnitt
Fler videos