Gå direkt till textinnehållet

Bulletin får ny utgivare – men saknar vd

Ledarskribenten Per Gudmundson blir ny ansvarig utgivare för Bulletin. Samtidigt finns ingen vd registrerad på bolaget – och Atta Tarki som påståtts vara styrelseordförande sitter inte ens i styrelsen.

Per Gudmundson kliver in som ny ansvarig utgivare för nättidningen Bulletin till dess att en ny redaktionsledning är på plats. Det uppger han för Dagens Nyheter. Han efterträder Ivar Arpi som avgick i måndags.

Efter Arpis avgång upphörde publiceringarna på Bulletins sajt, i väntan på ny utgivare. Bulletin uppgav på onsdagen att tidningen omstruktureras och att Robert Löfgren med bakgrund från Direktpresskoncernen blir vd den 6 april. ”Pontus Tholin, som fungerat som vd sedan bolaget startades, träder tillbaka”, skriver Bulletin.

Men när Journalisten på torsdagen begär ut uppgifter från Bolagsverket framgår att Bulletin AB, som innehar utgivningsbeviset, inte har registrerat någon verkställande direktör. Ett privat aktiebolag behöver inte ha en vd, men har en bolagsstyrelse utsett en vd ska det anmälas för registrering i Bolagsverkets aktiebolagsregister, enligt Aktiebolagslagen.

Annons Annons

Atta Tarki som har påståtts vara ordförande i Bulletin ABs bolagsstyrelse sitter inte ens i styrelsen. Pontus Tholin, som utgett sig för att vara vd, är bolagsstyrelsen enda ordinarie ledamot och därmed styrelseordförande. En anhörig till honom är suppleant i styrelsen.

Som Journalisten berättat tidigare saknar bolaget revisor.

Journalisten har via mejl ställt frågor till Pontus Tholin om hur det kommer sig att det som uppgetts internt och externt om bolagets styrelse och vd inte stämmer med vad som framgår i aktiebolagsregistret. Frågorna besvaras inte i Pontus Tholins mejlsvar.

Fler avsnitt
Fler videos