Bulletin får behålla presstödet

28 oktober, 2022

Nättidningen Bulletin får behålla sitt presstöd och kommer att få 3,7 miljoner kronor utbetalade.

"Nu blir det förhoppningsvis möjligt att gå tillbaka till full kapacitet”, säger ägaren Tino Sanandaji till Dagens Media.

Tidningen beviljades presstöd för 2022, men sedan det kommit in anmälningar om att man bluffat med antalet prenumeranter och antalet artiklar bakom betalvägg startade Myndigheten för press radio och tv en utredning. Tidningen har inte fått något stöd utbetalat sedan februari i år.

Utredningen är nu klar, enligt Dagens Media. Nu ska Bulletin få ut de 3,7 miljoner som hållits inne sedan utredningen inleddes. Fyra ledmöter hade avvikande uppfattning när beslutet fattades.

Läs Journalistens tidigare artiklar om Bulletins presstöd:

Mediestödet till Bulletin stoppat

Mejlet som avslöjade misstänkta Bulletinfusket: Tidigare vd skyller på ägaren

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies