Brutalt journalistmord i Veracruz

11 september, 2020

En mexikansk journalist som rapporterade om våldsamma brott och gängkriminalitet i Veracruz, Mexiko, hittades halshuggen i onsdags.

Journalisten Julio Valdivia hade specialiserat sig på att rapportera om ”nota roja”, våldsamma brott. I onsdags hittades han brutalt mördad ungefär 10 mil utanför Veracruz, skriver Reuters.

Först trodde man att han hade blivit påkörd av ett tåg eftersom han hittades vid ett tågspår, men nu konstaterar myndigheterna att han har fått huvudet avlägsnat från kroppen och torterats.

Mexiko placerar sig på plats 143 av 180 på Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex. Minst fyra journalister har mördats i landet bara i år.

Här kan du läsa Johannes Nessers reportage inifrån våldets Sinaloa, från 2019: ”Om du åker till Sinaloa kan du beställa ett mord för 500 kronor”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies