Gå direkt till textinnehållet

Broderskap nu i rosa

Broderskap, de kristna socialdemokraternas tidning, kommer från och med den här veckan ut på rosa papper, en färg som brukar förknippas med finans- och ekonomitidningar.

Broderskap, de kristna socialdemokraternas tidning, kommer från och med den här veckan ut på rosa papper, en färg som brukar förknippas med finans- och ekonomitidningar.

Där brukar finnas hårda ämnen och aktiekurser och siffror i tabeller.

Men Broderskaps chefredaktör Jan Lindvall lovar att tidningen inte kommer att ändra inriktning och exempelvis mer börja klaga över höga skatter.

Broderskap fortsätter att vara en nyhetstidning för politik, kultur och religion och skriva mycket om biståndsfrågor och tredje världen.

– När vi trycker på rosa skapar det provokation och förnyelse säger Jan Lindvall. Vi hoppas kunna ge orden en ny klang och skapa ett nytt tilltal. Det blir en kreativ spänning mellan form och innehåll.

Första numret kommer ut i samband med LO-kongressen och ska bland annat innehålla en stor intervju med den tillträdande LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin.

Redan den 1 maj gav Broderskap ut ett rosa provnummer. Nu tänker man fortsätta med den nya färgen i åtminstone ett år till. Sen får man se.

Jan Lindvall anser att tidningen faktiskt ser bättre ut efter färgbytet. Logotypen – som han tycker påminner lite om Dagens Industris – kommer bättre till sin rätt.

Broderskap har tidvis haft det kärvt ekonomiskt. Har tidningen verkligen råd med det dyrare rosa papperet?

– Det är visserligen dyrare, men eftersom vi samtidigt övergår till tunnare papper så blir kostnadsökningen liten. Det blir bra. Och så prasslar det så gott med det nya papperet.

Fler avsnitt
Fler videos