Gå direkt till textinnehållet

Bosse Andersson tar över på Dala-Demokraten

Bosse Andersson blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Dala-Demokraten i Dalarna.

Han har ett förflutet på bland annat Expressen, Östersunds-Posten och Smålands-Tidningen och har sedan hösten 2012 arbetat med den redaktionella samordningen mellan Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar.

”Bosse Andersson är en erfaren publicist med stor kunskap om den digitala omvandling vi är inne i, och jag är mycket nöjd med att han har accepterat detta uppdrag”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef i Mittmedia i ett pressmeddelande

”Det här är väldigt hedrande uppdrag, Dala-Demokraten är ju inte vilken tidning som helst”, säger Bosse Andersson. ”Vi har en stentuff vandring framför oss, men med hjälp av alla duktiga medarbetare och nya starka ägare ser jag ljust på Dala-Demokratens framtid.”

Annons Annons

Samarbetet mellan Mittmedia i Dalarna och Dala-Demokraten inleddes under 2012. Dala-Demokratens redaktion har flyttat in i Mittmedias lokaler i Falun, har lagt ner sina lokalredaktioner och använder i dag redaktionellt bygdematerial från Dalarnas Tidningar.

Som Journalisten tidigare skrivit om har Dala-Demokratens ägare kommit fram till att det är en bättre lösning att Mittmedia övertar den fortsatta utgivningen genom en så kallad inkråmsaffär.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos