Bosse Andersson tar över på Dala-Demokraten

21 maj, 2013

Bosse Andersson blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Dala-Demokraten i Dalarna.

Han har ett förflutet på bland annat Expressen, Östersunds-Posten och Smålands-Tidningen och har sedan hösten 2012 arbetat med den redaktionella samordningen mellan Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar.

”Bosse Andersson är en erfaren publicist med stor kunskap om den digitala omvandling vi är inne i, och jag är mycket nöjd med att han har accepterat detta uppdrag”, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef i Mittmedia i ett pressmeddelande

”Det här är väldigt hedrande uppdrag, Dala-Demokraten är ju inte vilken tidning som helst”, säger Bosse Andersson. ”Vi har en stentuff vandring framför oss, men med hjälp av alla duktiga medarbetare och nya starka ägare ser jag ljust på Dala-Demokratens framtid.”

Samarbetet mellan Mittmedia i Dalarna och Dala-Demokraten inleddes under 2012. Dala-Demokratens redaktion har flyttat in i Mittmedias lokaler i Falun, har lagt ner sina lokalredaktioner och använder i dag redaktionellt bygdematerial från Dalarnas Tidningar.

Som Journalisten tidigare skrivit om har Dala-Demokratens ägare kommit fram till att det är en bättre lösning att Mittmedia övertar den fortsatta utgivningen genom en så kallad inkråmsaffär.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies