Gå direkt till textinnehållet

Bonnier + Amedia= Mittmediaköp?

Enligt Utkiksbloggen arbetar Bonnier och norska koncernen Amedia tillsammans för att få till ett gemensamt köp av Mittmedia.

Igår berättade Journalisten om uppgifterna som pekar på att Bonnier och Polaris lämnat sina slutbud på Mittmedia, enligt Medievärlden.

På Utkiksbloggen fortsätter Robert Rosén spekulationerna. Hans uppgifter säger att det sannolikt finns en okänd aktör i budgivningen kring MittMedia. Enligt vad han erfar agerar nämligen Bonniers News inte ensamma för att få ta över MittMedia.

”Enligt uppgift samverkar Bonniers med norska koncernen Amedia. Det kan vara en mycket viktig faktor för Bonniers som också sägs vilja gå in med kapital snabbt; MittMedias likviditetskris förvärras enligt uppgift nu snabbt”, skriver han.

Annons Annons

Ett partnerskap med Amedia kan kompensera Bonniers ”brist på erfarenhet av lokala tidningar”, menar Utkiksbloggen vidare.

Amedia i Norge äger 64 lokaltidningar i Norge och är Norges största utgivare av lokaltidnignar. De når enligt sina upgifter 2,1 miljoner läsare.

Bonnier News VD Anders Eriksson är fåordig om spekulationerna.

– Vi kommenterar av princip aldrig spekulationer kring vårt eventuella deltagande i förvärvsprocesser, oavsett om det är korrekt eller ej, säger han till Journalisten.
 

Fler avsnitt
Fler videos