Bombman dömd till fängelse

25 oktober, 2021

Den man som tillverkat sprängämnen och haft en lista med namn och uppgifter om journalister, myndighetsföreträdare och politiker i sin dator, har dömts till 3,5 års fängelse.

Mannen som är i 60-årsåldern åtalades i september döms till 3 år och 6 månaders fängelse för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen. Brotten bedöms som grova. Mannen som i sitt hem haft stora mängder kemikalier som kan användas till sprängämnen har hävdat att det handlat om en hobby och att han inte har haft onda avsikter.

I mannens bostad fann polisen flera listor med namn på nuvarande eller tidigare politiker, debattörer och jurister, samt ett större antal journalister. Personerna på listan var inte målsägande, men blev underrättade av polisen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies