Bloggare knivhöggs 16 gånger på öppen gata

17 mars, 2021

Den exilazeriska bloggaren Mahammad Mirzali knivhöggs i söndags av sex män i centrala Nantes i Frankrike.

Committee to Protect Journalists rapporterar om den brutala attacken på bloggaren som driver videokanalen ”Made in Azerbaijan” på Youtube.

27-årige Mahammad Mirzali ska ha ringt polisen när han såg sex män kliva ur en bil och närma sig. Männen gick till angrepp och knivhögg honom i både armar, ben, händer, hals och ansikte, innan de flydde i samma fordon de kommit i, enligt nyhetsrapporter.

Afgan Mukhtarli, journalist från Azerbajdzjan som lever i exil i Tyskland och vän till den angripne, säger till CPJ att han tror att angreppet var ett försök att tysta Mirzali.

Mirzalis Youtubekanal har flera hundra tusen prenumeranter och tar upp ämnen som den azeriska regimens förföljelse av journalister och korruption. Han var innan sin exil 2016 aktiv i oppositionspartiet Folkfronten, och har utsatts för flera hot innan söndagens attack.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies