Gefle Dagblads tandgranskning.

Blodad tand för Mittmedias nya grävgrupp

22 maj, 2017

Tandgrävet ”Det stora tandlotteriet” är den första publiceringen för Mittmedias 25 reportrar starka nya granskningsgrupp.

I Gefle Dagblad berättar chefredaktör Anna Gullberg om Mittmedias satsning på grävande journalistik.

”Undersökande journalistik är viktigare än någonsin i en värld där åsiktsbubblor, trumpism, fake news och alternativa medier det senaste året dominerat debatten. Därför har vi bildat Granskningsgruppen, där vi förenar krafterna från samtliga redaktioner inom Mittmedia.”

Granskningsgruppen består av 25 reportrar och det första grävet handlar om brister i tandvårdssystemet och stora skillnader mellan hur kommuner bedömer rätten till bas-tandvård. Responsen har blivit stor från läsarna, uppger Anna Gullberg.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Sverker Söderström tis, 2017-05-23 15:57
Vill synas som en journalistisk bragd, av 25 (!) reportrar. Nja. Saknar den vardagliga granskningen, den är usel eller rättare sagt obefintlig, i de Mittmediaavisor jag tar del av. Den är viktigare än ett och annat "storverk". Men vardagsslit får man inga journalistpris för.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies