Björn af Kleen utsedd
till Årets stilist

12 juni, 2015

FOTO: Tor Johnsson Journalistens pris Årets stilist 2014 tilldelas Björn af Kleen, reporter på Dagens Nyheter.

I motiveringen står: "Björn af Kleen sätter samman långa reportagetexter så att olika röster får komma till tals på sitt eget språk. En mångdimensionell helhetsbild växer fram allteftersom olika perspektiv och berättelser bryts mot varandra. Här är snabba språng mellan realism och mild satir, humor och allvar. Ämnena skiftar och läsaren överraskas men tappar inte tråden."

- Det är uppmuntrande att få priset. Speciellt roligt är att motiveringen nämner att jag fångar upp olika röster och människors egenheter eftersom jag lägger ner mycket tid på det, sade Björn af Kleen när han tog emot priset, som består av ett diplom och 10 000 kronor.

De två andra nominerade till priset i år var Andreas Cervenka, krönikör på SvD Näringsliv, och Erik Niva, reporter på Sportbladet.

Priset delades ut under torsdagskvällen. Även tidigare års pristagare Carina Bergfeldt, Aftonbladet, och Johar Bendjelloul, Sveriges Radio, fanns på plats under prisceremonin.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies