Billigare a-kassa efter januari

26 november, 2013

Från och med den 1 januari 2014 sänks avgiften till A-kassan från 145 kronor till 105 kronor. Anledningen är att regeringen beslutat att slopa arbetslöshetsavgiften som infördes 2008.

Arbetslöshetsavgiften var konstruerad så att ju fler som var arbetslösa desto högre blev avgiften till A-kassan. Efter årsskiften finns inte längre denna koppling utan alla betalar endast en grundavgift för att täcka de administrativa kostnaderna. Avgiften är nu tillbaka på 2008 års nivå, innan arbetslöshetsavgiften infördes.
– För att täcka kostnaderna skulle avgiften vara 115 kronor. Vi underfinansierar, för vi har pengar på kontot. Det finns ingen anledning att lägga pengar på hög, säger Stephen Lindholm, ordförande i styrelsen för Journalisternas A-kassa.

Taggar: a-kassan

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies