Besked om Aller-avtalen
kommer tidigast måndag

4 mars, 2016

"Fulavtal" På måndag ska diskussionerna kring Allers frilansavtal bli klara. Det hoppas i alla fall företaget. ”Det enda man behöver veta är att vi från och med den 1 mars köper in från dem med avtal,” skriver Stina Abenius, publicistisk direktör hos Aller, i ett mejl till Journalisten. 

Som Journalisten tidigare berättat har det funnits förhoppningar på att samtalen om Allers frilansavtal skulle var avslutade redan den här veckan. Men berörda får alltså minst vänta till på måndag för besked.

Stina Abenius är publicistisk direktör hos Aller Media och den som har mandat att uttala sig i frågor kring frilansavtalet. Hon är bortrest och svarar därför bara på frågor via mejl.

Har det funnits några missförstånd kring planeringen om mötena angående diskussionerna om frialnsavtalen?

”Vi har haft öppna och bra diskussioner med organisationerna (däribland Journalistförbundet) och ser mycket positivt på dem. Det var vi som bjöd in till dessa diskussioner redan i november förra året. På måndag den 7 mars har vi en avslutande diskussion med dem. Mötet på måndag bestämdes i veckan och vi har varken skjutit upp några diskussioner eller heller haft några missförstånd kring planeringen,” svarar Stina Abenius i ett mejl till Journalisten.

Ni har en intern deadline för frilansar att skriva på avtalen som ska ha flyttats från den 1 till den 11 mars. Gäller deadlinen att skriva på det avtal som upprört många frilansar, det vill säga det gamla avtalet, och varför har deadlinen flyttats?

”Vi har lagt upp hanteringen av avtalen i en programvara för elektronisk signering. Beroende på när vi sände ut avtalet har deadlinen blivit olika. Vi började sända ut avtal den 9 december och höll på fram till den 18 december. Det enda man behöver veta är att vi från och med den 1 mars köper in från dem med avtal. Självklart kan man skriva på senare också och då börja sälja till oss. Det kommer ju dessutom nya frilansare hela tiden,” svarar Stina Abenius.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Rolf Adlercreutz mån, 2016-03-07 19:06
Om nu Bonniers och Aller vill ha alla rättigheter, så får de väl anställa folk. Problemet löst! Nu vill de hela kakan, äta den och dessutom knappt betala för den.
Inlagt av Klintan fre, 2016-03-11 06:42
Signera bort grundlagen och få jobb. Ta samtidig chansen att ge dina kunder permanent rabatt och fri tillgång på dina tidigare verk. Den absoluta sanningen är: skriver man på ett sådant kontraktet förtjänar man att ensam och fattig gräva sig in i depression. Kontraktet är en hyllning till den ryggradslöse timida Svensken som gör allt för att inte riktigt lyckas hela vägen. En misshandlad gatuhund utanför ett restaurangkök vore en korrekt karikatyr i sammanhanget. Sträck på er! Var stolta och ärliga och skriv inte på kontraktet alls. Tummar dom på upphovsrätten, tummar dom på din framtid.
"Fulavtal"

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies