BBC-journalist tvingas lämna Ryssland

16 augusti, 2021

Korrespondenten Sarah Rainsford får inte förnyat visum och måste lämna Ryssland. Beslutet ses som en direkt reaktion på ökad spänning mellan Ryssland och Storbritannien.

Ryska myndigheter menar att landets journalister diskrimineras i Storbritannien, enligt den statliga tv-kanalen Rossiya 24, som kallar deportationen ”symbolisk”, skriver DN.

”Utvisningen av Sarah Rainsford är ett direkt angrepp på pressfriheten, vilket vi fördömer utan förbehåll”, svarar BBC:s generaldirektör Tim Davie i ett uttalande.

Rainsford har bland annat deltagit i en utfrågning av den belarusiska presidenten Aleksander Lukasjenko där hon frågade om inskränkningar av mänskliga rättigheterna i landet samt förföljelsen av oliktänkande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies