Här i Borås kongresshus kommer max 250 Gräv-deltagare att samlas i september. FOTO: Tor Johnsson

Bantat Gräv tar plats i Borås

18 augusti, 2021

Gräv 2021 Grävseminariet i Borås 10-11 september får ett maxtak på 250 deltagare. Arrangörerna hoppas på desto fler digitala deltagare.

I vintras beslutade FGJ att skjuta fram Gräv 2021 till september. Nu är detaljerna kring seminariet klara. I samråd med kongresshuset i Borås välkomnas max 250 deltagare till seminariet, vilket är det antal som ryms i den största salen med gles placering. Föreläsare, Guldspadenominerade och medlemmar i Guldspadejuryn har förtur som deltagare i Borås.

Andra åtgärder för att begränsa smitta är att mat kommer endast att serveras till sittande gäster vid bord om max åtta personer.

Hybridformatet innebär dubbla utgifter - för både seminariet och de digitala sändningarna.Föreläsningar från tre scener kommer att streamas, och digitala deltagare kommer kunna ställa frågor till föreläsare.

Utställarna på Gräv kommer att delta både genom en fysisk monter och en digital monter. Arrangörerna hoppas på så många digitala deltagare som möjligt för att få ekonomin att gå ihop, uppger Grävgeneralen Hanna Grahn.

På programmet, som är klart i stora drag, finns för första gången ett eget sportspår, bland annat om matchfixning och korruption. Brittiska tidigare Moskvakorren Catherine Belton, som skrivit den hyllade boken Putins krets, är en av de internationella föreläsarna. Vladyslav Lavrov och Alina Yanchur kommer att berätta om hur det är att arbeta som journalist i Belarus.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies