Gå direkt till textinnehållet

Bantat Gräv tar plats i Borås

Grävseminariet i Borås 10-11 september får ett maxtak på 250 deltagare. Arrangörerna hoppas på desto fler digitala deltagare.

I vintras beslutade FGJ att skjuta fram Gräv 2021 till september. Nu är detaljerna kring seminariet klara. I samråd med kongresshuset i Borås välkomnas max 250 deltagare till seminariet, vilket är det antal som ryms i den största salen med gles placering. Föreläsare, Guldspadenominerade och medlemmar i Guldspadejuryn har förtur som deltagare i Borås.

Andra åtgärder för att begränsa smitta är att mat kommer endast att serveras till sittande gäster vid bord om max åtta personer.

Hybridformatet innebär dubbla utgifter – för både seminariet och de digitala sändningarna.Föreläsningar från tre scener kommer att streamas, och digitala deltagare kommer kunna ställa frågor till föreläsare.

Annons Annons

Utställarna på Gräv kommer att delta både genom en fysisk monter och en digital monter. Arrangörerna hoppas på så många digitala deltagare som möjligt för att få ekonomin att gå ihop, uppger Grävgeneralen Hanna Grahn.

På programmet, som är klart i stora drag, finns för första gången ett eget sportspår, bland annat om matchfixning och korruption. Brittiska tidigare Moskvakorren Catherine Belton, som skrivit den hyllade boken Putins krets, är en av de internationella föreläsarna. Vladyslav Lavrov och Alina Yanchur kommer att berätta om hur det är att arbeta som journalist i Belarus.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos