”Avtalet med Peterssohn belagt med sekretess”

12 oktober, 2018

Jan Friedman, tidigare ordförande i Mittmedias styrelse, anser att det var självklart att man skulle hedra överenskommelsen med Thomas Peterssohn om ett avgångsvederlag om tre årslöner.

Som Journalisten kunde berätta i går fick Mittmedias tidigare vd Thomas Peterssohn 12,1 miljoner i fallskärm, motsvarande tre årslöner, när styrelsen beslutade att byta vd i juli 2016.

Jan Friedman, som då var ordförande i Mittmedias styrelse, är på resande fot och kan inte ställa upp på en intervju. Men i ett sms till Journalisten skriver han att avtalet var belagt med sekretess:

”Avtalet med Peterssohn ingicks före min tid i styrelsen varför det nog saknar betydelse vad jag tycker om dess innehåll. Avtalet är dessutom, vad jag minns, belagt med sekretess så parterna borde ha svårt att diskutera dess innehåll. När Peterssohn lämnade sitt uppdrag var det givetvis vår uppfattning i styrelsen att bolaget skulle honorera träffad överenskommelse”, skriver Jan Friedman.

Journalisten fortsätter att söka Lars Leijonborg, som var styrelseordförande i Mittmedia när överenskommelsen med Peterssohn träffades 2011, och som fortfarande sitter i bolagsstyrelsen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies