Avpixlat uppmanar till drev mot journalister

10 december, 2012

Sajten Avpixlat driver en kampanj där de uppmanar sina läsare att förfölja journalister. 

Syftet med kampanjen är att ”granska PK-eliten” efter drevet mot Sverigedemokraterna.  

I lärningssyfte visar sajten Avpixlat, som står Sverigedemokraterna nära, skärmdumpar från ratsit.se där Aftonbladets chefredaktör Jan Helins och kulturchef Åsa Linderborgs bostadsadresser står.

Läsarna uppmanas att spionera på journalister. Avpixlat skriver bland annat:

”Att ligga i buskar med teleobjektiv och spionera på personer utanför deras hem eller ringa på dörren oanmälda med påslagen bandspelare/kamera är etablerade arbetsmetoder för journalister, så du är i gott sällskap om du bedriver lite försiktig uppsökande verksamhet. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som t.ex. Ratsit.”

Kommentarer

Det finns 4 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Exilenskalman mån, 2012-12-10 16:41
Förfölja? Tsssk. Nu tar du i så du spricker. Det heter "granska"... Du gillar alltså inte när era egna metoder används mot er? En vis man sade för länge sedan "Gör mot andra människor vad du vill att de ska göra mot dig". Varsågod...
Inlagt av Gunnar tis, 2012-12-11 06:56
Journalisterna på de etablerade tidningarna kanske inte alltid använder så etiska metoder de heller. Vi har News of the World i färskt minne. Och Avpixlat talar om hur Aftonbladet skickar hela kamerateam oanmält till deras krönikörers släktingar. Förtroendet för journalisterna som yrkesgrupp är i den absoluta botten i Sverige i dag, endast slagna av bilförsäljare. Så egentligen är det på tiden att journalisterna själva granskas. Synd bara att det inte är en mer seriös part som står för granskningen!
Inlagt av Re: Exilenskalman tors, 2012-12-20 15:07
Uppmanar Aftonbladet till terrorattentat mot Malmö? Det gör Avpixlat och dess kommentarsfält.
Inlagt av Tommy_D tors, 2012-12-20 16:56
Skillnaden består i att journalister, hur påträngande de än må vara, sällan hotar med misshandel, våldtäkt och mord. Självklart vet avpixlat vad för sorts agerande deras uppmaning om "granskning" leder till. Eller läser de inte sina egna kommentatorsfält?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies