Även TU är kritiskt till fotoförbudet

1 mars, 2012

Även TU riktar kritik mot lagförslaget om förbud mot kränkande fotografering som regeringen lagt fram i en lagrådsremiss.

TUs chefsjurist Per Hultengård beskriver lagförslaget som ”principvidrigt och rättsosäkert” eftersom den enskilde fotografen måste avgöra i enskilda situationen om en viss fotografering är försvarlig eller inte.

”Den mest påtagliga effekten av fotoförbudet kommer inte att bli att en massa fotografer kommer att åtalas, utan att fotografier som dokumenterar situationer där det finns ett samhällsintresse av att de tas inte kommer att tas”, säger Per Hultengård i ett pressmeddelande.
Han anser att det skulle ha gått att avgränsa fotoförbudet så att yttrande- och informationsfriheten inte skulle ha drabbats.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies