Avellan stannar på Sydsvenskan

7 oktober, 2008

Heidi Avellan tillträder inte tjänsten som politisk redaktör på Dagens Nyheter utan stannar kvar på samma post på Sydsvenskan.

Beslutet har tagits av privata skäl.

– I den livssituation vi befinner oss i klarar inte min familj av att flytta från Malmö till Stockholm, något vi inte förutsåg då jag tackade ja till jobbet som politisk redaktör på DN. Beslutet har inte varit lätt och jag beklagar uppriktigt de olägenheter som drabbat båda tidningarna, säger Heidi Avellan till sydsvenskan.se.

Sydsvenskans koncernchef Johan Ståhl säger att det är "väldigt positivt" för tidningen att Avellan stannar. DNs chefredaktör Thorbjörn Larsson säger till dn.se att han beklagar men har förståelse för beslutet.

Heidi Avellan kom till Sydsvenskan 2001 och tog över som politisk redaktör 2005. Hon skulle ha efterträtt Niklas Ekdahl på DN i november.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies