Attacker mot journalister i Nordirland

20 december, 2012

Två journalister har attackerats under den senaste veckan i Nordirland. I ett fall placerades en bomb utanför journalistens bostad.

I fredags förra veckan placerades en bomb utanför frilansfotografen Mark Pearces hem i Newry i Nordirland. Pearce och hans familj liksom flera grannfastigheter evakuerades och ingen kom till skada. Pearce misstänker att bomben har med hans arbete att göra, rapporterar BBC.

I måndags överfölls reportern Mark Rutherford som arbetar för Belfast Telegraph av ett gäng maskerade personer, när han bevakade lojalisternas protester i östra Belfast. Han jagades nedför en gata, överfölls och hans mobiltelefon stals, rapporterar Committee to Protect Journalists.

Flera attacker mot journalister har ägt rum i Nordirland under året.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies