"Att vara utgivare
är att ta ett ansvar"

24 april, 2012

Den nya organisationen Utgivarna ska definitivt vara aktiv i den etiska debatten, säger Jeanette Gustafsdotter, tillträdande VD.

Den 1 juli lämnar Jeanette Gustafsdotter Tidningsutgivarna för att bli VD på Utgivarna.

Var det ett lätt beslut att lämna TU efter bara nio månader?

- Det var lätt på så sätt att det är samma viktiga frågor, fast mer fokuserade, jag kommer att jobba med. Jag tycker också att vi har lyckats bra på TU den korta tid jag varit där, framför allt genom att sänka medlemsavgifterna. Det kändes viktigt i en tid som denna.

- Dessutom är TU medlem i Utgivarna och har varit drivande i dess bildande.

Vad ser du som Utgivarnas viktigaste frågor framöver?

- Vi ska samordna oss och bli en stark enad röst i frågor som är viktiga för ansvariga utgivare. Allt från att visa att att vara utgivare är att ta ett ansvar, inte bara att publicera, till att arbeta mot lagstiftning som vi tycker är ett hot mot tryck- och yttrandefriheten. Till exempel lagen om kränkande fotografering.

Så ni kommer att vara aktiva i den medieetiska debatten?

- Vi kommer definitivt att vara aktiva i debatten om de etiska publicistiska frågorna. Men jag får återkomma om hur.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies