Bo Keskikangas Bo Keskikangas. FOTO: Tor Johnsson

”Att bara beklaga räcker inte”

26 mars, 2015

Att Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski nu beklagar att personer i den så kallade frysboxen hamnat i kläm räcker inte. Det säger flera av journalisterna som hamnade i frysboxen. ”Att vi hamnade i kläm är en underdrift”, säger Bo Keskikangas, mångårig medarbetare på DN som satt i frysboxen i ett år.

Många har reagerat på Peter Wolodarskis första uttalande om den så kallade frysboxen i en artikel i Dagens Nyheter på torsdagen. I artikeln som är en reaktion på Journalistens reportage om frysboxen beklagar Peter Wolodarski att enskilda ”hamnade i kläm”.

– Det räcker inte. Detta har fullkomligt knäckt mig. Jag vill ha en personlig ursäkt. Det har jag velat hela tiden, säger en av de DN-journalister som hamnade i frysboxen 2013.

– Jag känner inte att det är tillräckligt. Det som gör mig mest arg är att han säger att han av respekt för de inblandade inte vill säga något mer. Han beter sig som en socialchef när kommunen omhändertagit barn, ”vi kan inte säga något av respekt för barnen”. Han behandlar oss som barn. Vi har hela tiden frågat oss varför vi hamnade i frysboxen och vi får inga svar, säger en annan av journalisterna.

– Han säger ju egentligen ingenting. Att påstå att vi ”hamnade i kläm” är en underdrift. Men jag är inte upprörd och inte förvånad, jag hade inte förväntat mig något annat, säger Bo Keskikangas, som slutade på DN i september efter ett år i frysboxen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies