Åtalad för hot mot journalist jobbar på Amnesty

23 maj, 2019

Den man som erkänt att han riktat ett hot mot Aftonbladets grävchef Martin Schori jobbar på Amnesty Internationals svenska sektion.

Journalisten berättade tidigare i dag om åtalet mot mannen, som via Twitter hotat Martin Schori. Mannen har erkänt olaga hot och rättegången hålls senare i juni.

Nu framkommer att mannen jobbar på Amnesty Internationals svenska sektion, vilket Katja Lefwerth, HR-ansvarig på Amnesty Internationals svenska sektion, bekräftar.

– Amnesty tar givetvis starkt avstånd från det agerande som åtalet gäller men i övrigt kommenterar vi inte personalärenden, säger hon till Journalisten.

Amnesty har drygt 100 000 medlemmar och givare i Sverige och arbetar för mänskliga rättigheter, vilket bland annat innebär rätten till åsikts- och yttrandefrihet. Organisationen är starkt engagerad i pressfrihetsfrågor, och har många gånger fördömt hot och hat mot journalister.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies