FOTO: Tor Johnsson

Åtal för dödshot mot Håkan Slagbrand

21 september, 2020

VLT-journalisten Håkan Slagbrand blev mordhotad efter att ha skrivit en artikel om en misshandel.

I början av augusti publicerade Vestmanlands Läns Tidning en artikel om ett våldsdåd på Lögarängen, där det uppgavs att en narkotikapåverkad man ska ha misshandlat en kvinna.

Den misstänkte gärningsmannen satt frihetsberövad i häktet i Huddinge när han under ett övervakat telefonsamtal fick uppgifter om publiceringen. Tre kriminalvårdsanställda blev vittne till hur mannen över telefon uttalade dödshot mot artikelförfattaren, Håkan Slagbrand. Enligt VLT ska han bland ha sagt att han på en framtida permission ska hyra en bil och ”döda den jäveln”.

Nu har mannen åtalats för hotet, uppger VLT.

Håkan Slagbrand har tidigare utsatts för en misshandel, hans bil har eldats upp och han har fått motta flera hot, vilket Journalisten berättat om.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies