Åsa Nicander lämnar guldspadejuryn

26 november, 2014

Åsa Nicander lämnar ordförandeskapet i guldspadejuryn. Hon anser sig själv vara jävig i och med sitt nya jobb som gruppchef för Ekonomi och konsument på SVT Nyheter.

Åsa Nicander började på SVT Nyheter den första oktober. Enligt henne finns det flera duktiga grävare i gruppen hon är chef över, som ofta är med i guldspadesammanhang.

– När valberedningen frågade mig i vintras om att sitta med i juryn hade jag ingen aning om att jag skulle få det här jobbet. Först hade jag en förhoppning om att jag enbart skulle kunna avstå från diskussionerna kring TV-klasserna, men jag inser att det här blir för smetigt, säger Åsa Nicander till Journalisten.

Enligt henne är flera i juryn jäviga i någon kategori och avstår då från att delta i de diskussionerna och besluten. Hon anser förvisso att juryn ska bestå av människor med anknytning till medieföretag, men att det blir för svårt när man jobbar så pass nära grävande reportrar.

– Det är otroligt viktigt att vi är rädda om prisets rykte. Ingen ska någonsin behöva misstänka att jag har varit med och påverkat till min redaktions fördel.

Valberedningen och styrelsen är informerad. Frilansen Bertholof Brännström har tagit över som sammankallande i juryn. Enligt Åsa Nicander kommer vakansen efter henne att vara tom fram tills nästa årsmöte.

– Även om det innebär merarbete blir det svårt för någon att komma ifatt det arbete som hittills är gjort.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies