"Årets scoop - Snowdens visslingar om NSA"

27 december, 2013

FOTO: Carl-Johan Söder/SVT Johar Bendjelloul, programledare på P1-morgon i Sveriges Radio tycker att Edward Snowdens visslingar om NSA stod för Årets scoop.

Så här summerar han Medieåret 2013:

Årets scoop: Edward Snowdens visslingar om NSA är svåröverträffade. Blir förmodligen också nästa års största scoop.

Årets journalist: Marianne Rundström, Gomorron Sverige, SVT,  och Monica Saarinen, Ekots lördagsintervju. Kvalitet vecka ut och vecka in.

Årets flopp: Inte ska man väl flopphåna en redan hunsad yrkeskår? De gör nog så gott de kan, murvlarna. Bättre lyss till den sträng som brast.

Årets flipp: Eurosport 2. Bundesligamys på lördagarna och glädjerikt prilliga sändningar från mästerskap i armbrytning, bordsfotboll och malaysisk fotbollstennis på vardagar.  Sten-sax-påse är en underskattad TV-sport.

Årets mediehändelse: Att de vita fläckarna på bevakningskartan är så många. Syrien, Riksbanken, Husby när det inte brinner…

Årets drev: Omar Mustafas fall.

Årets citat: ”Wie sicher ist das Kanzler-Handy?“  Fångar 2013 på många sätt, integritet, mobilbesatthet, Tysklands återkomst. Dessutom är Kanzler-Handy ett roligt ord.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies