Gå direkt till textinnehållet

”Årets flopp var Hamid Zafar”

Journalisten, programledaren och författaren Frida Boisen tvekar inte: Hamid Zafar var Årets flopp.

Årets scoop: Henrik Evertssons avslöjande om det okända hålet i Estonia. Och att han låter vittnen med så viktiga röster komma till tals om ett nationellt trauma, röster som tidigare aldrig hörts. Tack.
Årets journalist: Carina Bergfeldt. Så otroligt säker, påläst och välformulerad. Fantastisk folkbildare, knivskarp och samtidigt med ett så stort hjärta. Hennes insats från amerikanska presidentvalet var outstanding och beslutet att hon ska köra talkshow i SVT är ett av de smartaste dragen av public service på länge.
Årets flopp: Utan tvekan: Hamid Zafar.
Årets flipp: Martin Mutumbas bok och podd: Äkta hela vägen. Med Erik Niva som medförfattare. Läs och lyssna på Martin Mutumba om du inte redan gjort. Så viktig berättelse. Om vårt land, om svensk fotboll, om att lyckas mot alla odds och att slänga bort sin talang. Om Rinkeby och hela världen. Om rasism och att få en chans.
Årets drev: För eller  mot Tegnell åt upp allt.
Årets mediehändelse: Givetvis: coronapandemin. En händelse som överskuggat precis allt sedan mars i år. Till och med det amerikanska presidentvalet blev i jämförelse en parantes nyhetsåret 2020.
Årets citat: ”You’re fired”. New York Posts förstasida onsdagen den 4 november. Årets nya trendord i medierna är annars: “kurvan”.
Sämst med pandemin: Att den dödar. Alla tankar till de som förlorat någon i år. Näst sämst hur den isolerar oss och förstör så mycket gemenskap, liveupplevelser och närhet i samhället. Det är farligt. Håll ut alla.

Fler avsnitt
Fler videos