Arbetarbladet stänger
redaktionen i Tierp

29 februari, 2016

Arbetarbladet stänger sin redaktion i Tierp. ”Den kostar mer än vad den smakar”, säger Lisa Pehrsdotter, nyhetschef och tillförordnad chefredaktör på Arbetarbladet.  

Lisa Pehrsdotter säger att hon inte vet exakt hur länge tidningen haft en lokal på orten, men enligt konkurrenten, Upsala Nya Tidning, så har Arbetarbladet haft redaktion i Tierp i omkring 70 år. Men nu stängs den igen. 

- Dels har det att göra med att vi har organiserat om. Vi har en kommungrupp där vi har en reporter som bevakar Tierp. Vinsten av att ha en fysisk lokal kostar mer än vad den smakar helt enkelt, så nu utgår vi från Gävle i stället.

Hur påverkas ert arbete av att ni stänger redaktionen i Tierp?
- Arbetssättet för reportrarna har förändrats så mycket de senaste åren. Till exempel så får vi alla diarielistor via mejl och kontakten med kommunen sköts på ett annat sätt nu för tiden. Det är inte heller så många läsare som kommer förbi lokalen, utan folk mejlar eller ringer när de vill ha kontakt med tidningen.

Tappar ni inte kontakten med till exempel de lokala tjänstemännen när ni inte är på plats lika mycket?
- Vår reporter kommer att befinna sig mycket i kommunen även om vi inte har kvar vår redaktion. Men det är aldrig slöseri att hänga runt och prata med folk.

För några år sedan hade Arbetarbladet två reportrar som bevakade Tierp, nu är det bara en – Catharina Hugosson. Hon kommer, i stället för att befinna sig i Tierp, sitta tillsammans med de andra reportrarna i kommungruppen.

- Fördelen är att man får kolleger att bolla idéer med och man kan hjälpas åt, säger Lisa Pehersdotter.

Ingen tjänst försvinner i och med att redaktionen i Tierp stängs. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies