APs fotograf Majdi Mohammed skadades under skottlossningen.

AP-fotograf skjuten i handen

19 maj, 2017

En israelisk bosättare sköt ihjäl en man på Västbanken när hans bil attackerades med stenar. En fotograf från nyhetsbyrån AP blev samtidigt skjuten i handen.

En israelisk bosättare sköt på torsdagen ihjäl en 23-årig man som protesterade tillsammans med ett större antal personer vid en checkpoint i Nablus på Västbanken.

Gruppen kastade sten mot hans bil när han körde genom folkmassan, och i tumultet rammade bilen en palestinsk ambulans. Mannen började därefter skjuta mot folkmassan genom bakfönstret på bilen. En av kulorna dödade 23-åringen och en annan träffade APs fotograf Majdi Mohammed i handen. Det rapporterar flera nyhetskällor, inklusive AP. I en film som finns upplagd på Youtube ser man Majdi Mohammed ligga skadad på marken nära den dödade 23-åringen.

Förövaren ska enligt AP ha uppgett att han agerat i självförsvar och att han var tacksam för att kunna komma hem och vila upp sig i fred.

”Israeliska myndigheter borde inte tillåta en man som erkänt att han skjutit in i en folksamling, skadat en journalist och dödat en ung man, att vila i sitt hem”, säger Sherif Mansour, koordinator för Committee to Protect Journalists Mellanöstern- och Nordafrikaavdelning. ”Israel måste visa att dess medborgare inte ostraffat kan skjuta journalister och obeväpnade civila.”

Taggar: Israel

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies