APs fotograf Majdi Mohammed skadades under skottlossningen.

AP-fotograf skjuten i handen

19 maj, 2017

En israelisk bosättare sköt ihjäl en man på Västbanken när hans bil attackerades med stenar. En fotograf från nyhetsbyrån AP blev samtidigt skjuten i handen.

En israelisk bosättare sköt på torsdagen ihjäl en 23-årig man som protesterade tillsammans med ett större antal personer vid en checkpoint i Nablus på Västbanken.

Gruppen kastade sten mot hans bil när han körde genom folkmassan, och i tumultet rammade bilen en palestinsk ambulans. Mannen började därefter skjuta mot folkmassan genom bakfönstret på bilen. En av kulorna dödade 23-åringen och en annan träffade APs fotograf Majdi Mohammed i handen. Det rapporterar flera nyhetskällor, inklusive AP. I en film som finns upplagd på Youtube ser man Majdi Mohammed ligga skadad på marken nära den dödade 23-åringen.

Förövaren ska enligt AP ha uppgett att han agerat i självförsvar och att han var tacksam för att kunna komma hem och vila upp sig i fred.

”Israeliska myndigheter borde inte tillåta en man som erkänt att han skjutit in i en folksamling, skadat en journalist och dödat en ung man, att vila i sitt hem”, säger Sherif Mansour, koordinator för Committee to Protect Journalists Mellanöstern- och Nordafrikaavdelning. ”Israel måste visa att dess medborgare inte ostraffat kan skjuta journalister och obeväpnade civila.”

Taggar: Israel

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies