Gå direkt till textinnehållet

Anders Johnson lämnar mediestödsnämnden efter Bulletinbeslutet

Anders Johnson (L) lämnar mediestödsnämnden i protest. Presstödet till Bulletin blev droppen, uppger han för Dagens Nyheter.

Den tidigare riksdagsledamoten Anders Johnson (L) lämnar mediestödsnämnden bara ett år efter att han tillträtt. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Anders Johnson är mycket kritisk till mediestödsnämndens arbete och menar att underlagen är bristfälliga när nämnden ska fatta beslut. Droppen blev beslutet att ge presstöd till nättidningen Bulletin i december.

”Flera i nämnden tog upp uppgifterna om att det fanns oklarheter kring deras ekonomiska ställning. Men utöver sverigedemokraten ansåg alla i nämnden att även om det fanns en stor tveksamhet så skulle vi tillstyrka”, säger Anders Johnson till DN.

Annons Annons

Journalisten berättade i december att Bulletins delägare och tidigare vd Pontus Tholin polisanmält tidningsledningen för bedrägeri, eftersom han anser att tidningens ansökan om presstöd innehåller oriktiga uppgifter.

I maj 2021 hoppade Maria Norbäck av mediestödsnämnden i protest mot att nämnden ger stöd till främlingsfientliga medier på högerkanten.

Fler videos
Fler avsnitt