Alma Talent vill outsourca hela printproduktionen

18 oktober, 2018

Tre tjänster berörs av förslaget som går ut på att lägga ut resterande printproduktion på externa företag.

Därmed avvecklas Alma Talents dotterbolag Alma Talent Desk AB och man utökar samarbetet med de aktörer som redan används för delar av printproduktionen.

Den föreslagna förändringen är en del av ett pågående omstruktureringsprogram för förbättrad lönsamhet och ökad digitalisering, uppger Alma Talent i ett pressmeddelande.

”Att genomföra den här förändringen är helt nödvändig för att säkra våra varumärkens långsiktiga framtid. Vi är övertygade om att beslutet medför att vi effektiviserar våra printprocesser och växlar upp vårt digitala fokus för att ge våra läsare och annonsörer bättre värde i alla våra kanaler”, säger Juha-Petri Loimovuori, styrelseordförande för Alma Talent Sverige i pressmeddelandet.

Fackliga förhandlingar inleds inom kort

Alma Talent är en del av den finska mediekoncernen Alma Media. I Sverige ger företaget ut tidningarna Affärsvärlden, Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & Ledarskap, och Teknikhistoria.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies