Gå direkt till textinnehållet

Alltid redo för nyheter

Jennifer Last är nyhetsredaktör och reporter på Hallands Nyheter. Med handspriten på skrivbordet och ett stort krim-intresse är hon redo för en arbetsdag med breaking news.

Här ligger min arbetsplats: Centrala Falkenberg.

Min arbetsdag börjar och slutar: När jag är nyhetsredaktör jobbar jag antingen 06-14.30 eller 15-23. De veckorna jag är nyhetsreporter är arbetstiderna 8-17.

Mitt första journalistjobb: Jag hade min praktik på Alingsås Tidning i början av 2013. Min första anställning var på samma tidning två år senare, men hade då varit aktiv som frilansjournalist i drygt ett år.

Svårast med jobbet: Jag har svårast för att vara nöjd med det jag åstadkommer. Jag vill alltid så mycket mer. Det svåra är väl att prioritera. Det går inte att göra allt exakt samtidigt, och det händer att jag ibland tar på mig för mycket.

Mina lunchvanor: Vid de tidiga deskpassen har vi en halvtimmes lunch, vilken tid är beroende på hur nyhetsläget ser ut. Vid de sena desk­passen har vi måltidsuppehåll, vilket alltså innebär att man får vara beredd på att middagen avbryts vid eventuellt larm eller liknande. Datorn tar jag allt som oftast med till lunchrummet när jag är hungrig, men det händer absolut att middagen avnjutes vid skrivbordet.

Det bästa tips jag fått: Ett av mina mest minnesvärda jobb var en intervju jag gjorde med en fotbollstränare för ett division 5-lag i Falkenberg, efter ett tips från Facebook. Både tränarens pappa och 19-åriga lillasyster avled i sviterna av covid-19 – med sex veckors mellanrum. Jag har aldrig fått så mycket respons på något jag har skrivit.

Så ofta läser jag jobbmejl på fritiden: Alldeles för ofta. Varje dag faktiskt. Jag läser min jobbmejl i telefonen lika ofta som min privata mejl.

På mitt skrivbord finns: Dator, jobbtelefon och privat telefon, hörlurar, almanacka för 2022, anteckningsblock,  post-it-lappar och x antal pennor, handkräm, handsprit, läppbalsam och en kaffekopp som fylls på näst intill direkt när den är urdrucken.

Då trivs jag bäst med mitt jobb: I ett absolut breakingläge. Den pulsen och det adrenalinpåslaget är obeskrivbart. I övrigt trivs jag som bäst när jag har många kollegor runt mig och när jag får ringa många samtal. Kollegorna på Falkenbergsredaktionen gör att jag ser fram emot att åka till jobbet varje dag. Det fina med jobbet är ju också att det finns så många andra trevliga människor där ute som är med och bidrar till social stimulans. Som nyhetsredaktörer har vi exempelvis en nära kontakt med alla möjliga olika befattningar inom Polismyndigheten. Jag som även privat är väldigt intresserad av krim tycker att det är lika spännande varje gång ett sådant samtal ska ringas.

Fler avsnitt
Fler videos