”Allt är nytt och
allt är inte klart”

21 april, 2017

Arbetarbladet har nu flyttat in i Postens tidigare lokaler på Brynäs i Gävle. ”Det känns väldigt lyxigt”, säger chefredaktören Helena Nyman. Nästa vecka går flyttlasset även för Gefle Dagblad.

Arbetarbladet har installerat sig på den övre våningen i det gamla posthuset. Eller håller på att installera sig, snarare. Det borras fortfarande i väggarna när Journalisten ringer.

– Allt är nytt och allt är inte klart, säger chefredaktör Helena Nyman. Det återstår lite småjobb med eldragningar och ett konferensrum som inte är klart. Sedan kommer vi säkert att behöva justera en del saker när vi upptäcker dem efterhand. Men det är jättetrevligt. Det är fräscha, ljusa lokaler och inredningen är ny. Det känns väldigt lyxigt.

För två år sedan kom beskedet att Arbetarbladet och Gefle Dagblad som båda ägs av Mittmedia skulle flytta in i samma lokaler, och sedan dess har man undersökt flera lösningar. Länge var planen att Arbetarbladet skulle flytta in i GD-huset. Men Mittmedia valde i stället att sälja huset på Hattmakargatan och låta redaktionerna bli hyresgäster i det ”nya” tidningshuset.

De båda tidningarna har länge legat intill varandra i tidningskvarteret på Hattmakargatan (se bild) – Arbetarbladet sedan 1946 och Gefle Dagblad sedan 1895. Nästa vecka flyttar GD in på nedre våningen.

– Vi har en gemensam innergård där man kan fika och äta lunch, men annars är tidningarna helt åtskilda med egna ingångar, säger Helena Nyman.

Det nya tidningshusets geografiska läge på Brynäs är viktigt.

– Vi hade ett alternativ som inte låg centralt men vi valde det här bland annat eftersom det ligger bara ett par minuters promenad från centralstationen. Vi har och har haft medarbetare som pendlar, bland annat från Uppsala, och ska vi vara en attraktiv arbetsgivare som kan rekrytera utanför Gävle är det viktigt att vara nära centrum.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies