Gå direkt till textinnehållet

Ager-Hansen backar: Metro inte till salu

I en uppmärksammad intervju med DN säger Metros huvudägare Christen Ager-Hanssen att han vill sälja papperstidningen. I dag backar han från det uttalandet: ”Vi söker överhuvudtaget inte aktivt efter någon köpare”, säger han till Journalisten.

I en artikel i DN berättar alltså Christen Ager-Hanssen, Custos VD, att papperstidningen ska säljas. Men när Journalisten når honom på tisdagsförmiddagen backar han från uttalandet.

– Nej, jag har inga ambitioner att sälja. Det enda jag kommunicerar till DN är att en pappersprodukt inte är strategiskt rätt över tid. Vi produktutvecklar tidningen precis som allt annat i våra bolag men vi försöker inte aktivt sälja den. Lägger någon ett bud som är tillräckligt intressant så tittar vi på det, precis som alla andra verksamheter i ett investmentbolag, säger Ager-Hansen.

Tror du på att driva en papperstidning och hur länge kommer Metro att göra det?
– I evigheter om jag får bestämma. Min utgångspunkt är att den digitala omsättningen ökar år för år, medan print minskar för varje år. Vid någon tidpunkt så kommer vi då tycka att det här (print red.anm) inte är något vi bör hålla på med. Samtidigt ska vi driva en produktutveckling av alla våra produkter. Allt är till salu för rätt pris, men vi söker inte aktivt efter någon köpare överhuvudtaget.

Fler avsnitt
Fler videos