FOTO: Tor Johnsson

Aftonbladet instiftar klimatjournalistpris

7 april, 2021

I höst ska Aftonbladets klimatjournalistpris delas ut för första gången, prissumman är på 25 000 kronor. 

Aftonbladets klimatjournalistpris ska delas ut till en journalist som utmärkt sig med särskilda prestationer inom klimatjournalistikens område.

Stor vikt ska läggas vid det ansvarsutkrävande perspektivet, där makthavare ställs till svar för sina beslut, skriver Aftonbladet i ett pressmeddelande.

Juryn utgörs av Johan Rockström, professor i miljövetenskap, Kerstin Brunnberg, journalist och tidigare vd för Sveriges Radio och Jonathan Jeppsson, författare till klimatboken Åtta steg mot avgrunden: vårt framtida liv på planeten och nyhetschef på Aftonbladet

Johan Rockström hoppas att priset ska bidra till en fördjupande, analytisk klimatjournalistik:

– Oavsett om du är journalist inom ekonomi, sport eller utrikespolitik så skär klimatfrågan rakt igenom. Att vara den duktigaste klimatjournalisten innebär att du är en otroligt bred systemvetare, säger Johan Rockström i en kommentar.

Priset delas ut första gången i oktober 2021.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies