Afghansk journalist får stanna i Sverige

13 februari, 2014

En 40-årig afghansk man som i sitt arbete som TV-journalist i Kabul uttryck kritik mot talibanrörelsen får permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Det slår Migrationsöverdomstolen fast i en dom. Mannen ansökte om uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige för ett drygt år sedan.

Han har i hemlandet hotats av släktingar med kopplingar till talibanerna, efter en arvstvist och efter att ha gjort andra livsval än de traditionella samt hjälpt sin syster att fly från ett tvångsäktenskap. Det faktum att han varit verksom som talibankritisk journalist bidrar till den allvarliga hotbild som enligt Migrationsöverdomstolen finns mot honom i hemlandet.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies