Gå direkt till textinnehållet

Affärsman stämmer Wolodarski för förtal

Affärsmannen Johan Lundberg har via sitt juridiska ombud Percy Bratt lämnat in en stämningsansökan gällande grovt förtal alternativt förtal riktad mot Dagens Nyheters ansvarige utgivare Peter Wolodarski.

Bakgrunden är en artikel där DN skriver att Johan Lundbergs bolag hyrt ut lokal till Sveriedemokraterna samt hyrt ut en lyxvilla till Rysslands ambassadör.

”Dagens Nyheter har publicerat en stor artikel om mig som innehåller många fel, insinuationer, kränkande uppgifter, sakfel och olika falska anklagelser” skriver Johan Lundberg om stämningen i ett pressmeddelande idag.

Han skriver vidare att tidningen ”tecknar en bild av mig som en ljusskygg affärsman med starka band till både Kreml och Sverigedemokraterna. Det är obegripligt att DNs chefredaktör Peter Wolodarski släpper igenom ett journalistiskt haveri av detta slag.”

Annons Annons

”Vår publicering är relevant, korrekt och berör flera viktiga frågor i vår samtid som aktualiserats på sistone. Granskningen pågår fortfarande och vi har under lång tid försökt intervjua Johan Lundberg, vilket han ännu inte ställt upp på. Vill någon pröva detta rättsligt så har vi inget emot det” säger DNs chefredaktör Peter Wolodarski till DN.

 

Fler avsnitt
Fler videos