Gå direkt till textinnehållet

Affären klar mellan Gota Media och Bonnier News Local

Nu är det klart att Gota Media blir tjugoprocentig ägare av Bonnier News Local medan Bonnier News Local erhåller 30 procent i Gota Media.

Journalisten har tidigare berättat att Gota Media och Bonnier News Local vill gå samman. Nu är partnerskapet formaliserat, skriver de i ett pressmeddelande.

Målsättningen, menar de bägge mediehusen, är att tillsammans utvecklas digitalt och skapa synergier som möjliggör investeringar i lokaljournalistiken.

”Vi har en stark tro till att partnerskapet mellan Gota Media, Bonnier och Amedia kommer att få en mycket positiv betydelse för utvecklingen av svensk landsortspress. Starka lokaltidningar är en ytterst väsentlig del av vårt demokratiska samhälle“, säger Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media i en kommentar.

Annons Annons

Gota Media äger sedan tidigare lokaltidningar såsom Borås Tidning, Barometern, Smålandsposten, Blekinge Läns Tidning och Kristianstadsbladet. Bolaget ägs av de två stiftelserna, Stiftelsen Barometern i Kalmar och Tore G Wärenstams stiftelse i Borås.

Bonnier News Local samägs av Bonnier News och norska Amedia och är resultatet av ett tidigare samgående mellan fd Mittmedia, Hall Media och HD-Sydsvenskan. 

Genom partnerskapet blir Gota Media tjugoprocentig ägare av Bonnier News Local och Bonnier News Local erhåller 30 procent i Gota Media.

Affären förutsätter ett godkännande av Konkurrensverket.

Fler avsnitt
Fler videos