Gå direkt till textinnehållet

Adamo slutar som chefredaktör

Efter tio år lämnar Amelia Adamo positionen som chefredaktör för M-magasin. Ny chefredaktör blir i stället Åsa Lundegård (bilden), i dag på Amelia. Ny chefredaktör för Amelia blir Maria Sognefors, i dag chefredaktör på Vi i Villa.

Det kommer att ske omfattande rockader på Bonnier Tidskrifters chefsstolar under våren. Åsa Lundegård har varit chefredaktör för Amelia sedan 2010 men tar nu alltså över M-magasin efter Amelia Adamo.

”Efter 150 omslag och 10 miljoner sålda exemplar känns det helt naturligt att lämna över stafettpinnen. Och det kan inte bli bättre än att Amelias chefredaktör Åsa Lundegård tar över. Vi har samarbetat i många år och Åsa vet verkligen hur man gör en identifikationstidning”, säger Amelia Adamo i ett pressmeddelande.

Åsa Lundegård (bilden) menar att det känns hedrande att ta över M-magasin.

”Att gå från ett fantastiskt varumärke som Amelia och vidare till en annan av Bonnier Tidskrifters absolut finaste och största titlar M, är hedrande och spännande. Det finns ju ett sorts blodomlopp som löper mellan titlarna, så det är inte en okänd värld, men en ny målgrupp”, säger hon.

Ny chefredaktör för Amelia blir Maria Sognefors, som lämnar Vi i Villa där hon varit chefredaktör i tre år. Amelia Adamo blir kvar som senior publisher på M-magasin.

Fler avsnitt
Fler videos