FOTO: Helena Giertta

90-årsfirande radio
bygger för framtiden

21 augusti, 2015

Journalistenpodden     Fredagen den 21 augusti firade Sveriges Radio 90 år med bland annat en jubileumskonsert och en ljudutställning. Journalistenpodden var med på pressvisningen tillsammans med bland annat Sveriges Radios VD Cilla Benkö (bilden).  

Ljudutställningen består av tio klipp som Sveriges Radios publik valt ut från det 90 år gamla arkivet. Klippen ger en bred bild av radion och innehåller såväl idrott och underhållning som viktiga samhällsskeden.  

I dag går ockå en inbjudan ut till Konstfacks desginstudenter som ska försöka hitta ett sätt att bevara utsällningens klipp för framtiden. Det berättade projektledaren Anders Taberman på förmiddagens pressträff.

Sveriges Radios VD Cilla Benkö säger i Journalistenpodden att hon tror att det finns radio om 90 år också, men hon vet inte hur den kommer att fungera rent tekniskt..

Samtliga ljudklipp finns att lyssna på här.

Jubileumsförställningen direktsänds i P2 och P4 klockan 19.30-ca 22.00 fredag 21 augusti. Den spelas också in och sänds i SVT2 lördag 22 augusti klockan 20.00.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies