72 journalister lämnar Mittmedia

4 april, 2013

Nu står det klart att 72 journalister lämnar Mittmedia. Ledningen för medieföretaget varnar för att det under 2014 kan komma nya sparkrav.

Intresset bland de anställda för Mittmedias erbjudande om avgångsvederlag har varit stort och närmare 100 medarbetare kommer att lämna företaget under detta år, 72 av dem är journalister.

Dalarnas Tidningar: 17 journalister lämnar.
Hälsingetidningar: 15
Gävletidningar: 16 (Gefle Dagblad och Arbetarbladet)
Sundsvalls Tidning: 8
Östersunds-Posten/Länstidningen Östersund: 12
Tidningen Ångermanland/ Örnsköldsviks Allehanda: 4

– Alla är frivilliga avgångar. När ledningen summerade hur många det var som tog erbjudandet kom de fram att det inte blir några uppsägningar i år. De varnade dock för uppsägningar 2014. Målet är att hundra tjänster ska försvinna på tre år, säger Ragna Fahlander, ordförande i Mittmediaklubben.

Till detta kommer att Länstidningen i Östersund står inför ett nytt sparpaket som kan innebära att ytterligare 10 till 12 personer får sluta, som Journalisten tidigare skrivit om.

Mittmedia har i dag tusen anställda. I företagets treårsplan står det att vid utgången av 2015 ska det ha 150 färre tjänster, där 100 ska tas inom redaktionerna.

(Stavningen av Gefle Dagblad rättad)

Taggar: Mittmedia

Kommentarer

Det finns 4 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av AnnaKarin Lith tors, 2013-04-04 15:19
MittMedia har för två veckor sedan även beslutat att anställa 20 digitala journalister som kommer att arbeta på våra redaktioner. Rekrytering startar under mars månad och annons kommer i branschpress.
Inlagt av Tomas Karlsson tors, 2013-04-04 15:20
Snälla SJF, det heter väl ändock Gefle Dagblad!
Inlagt av Stisse Åberg fre, 2013-04-05 09:36
Gefle Dagblad stavas Gefle Dagblad.
Inlagt av Christina Falkengård sön, 2013-04-07 22:46
Det känns för sorgligt med alla neddragningarna. Jag är närmat berörd av ÖP och Länstidningen. Två tidningar som en gång i världen kunde tävla och såg till att många jämtar och härjedalingar höll sig med båda för att man inte ville missa något. Bilder tagna av reportrar dras redan orimligt stora ... och mycket blir redan obevakat...

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies