400 personer på BBC World Service riskerar jobben

30 september, 2022

400 BBC World Service-anställda kan komma att förlora jobben när det brittiska public service-företaget skär ner.

Journalisten har tidigare skrivit om hur tidigare premiärministern Boris Johnsons sparkrav slår mot BBC. Nu bantas den internationella radiotjänsten BBC World Service, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Nedskärningarna hänger ihop med övergången till digitala plattformar och tjänsterna behöver spara motsvarande drygt 350 miljoner svenska kronor.

I dag sänder BBC World Service på 41 språk runt om i världen och har bland annat sändningar på arabiska, persiska, kinesiska, indonesiska och urdu, som enligt förslagen kommer upphöra.

Den brittiska regeringen har tidigare beslutat att minska licensavgiften till BBC fram till 2027, då man vill slopa avgiften helt och hitta en annan finansieringsmodell.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies