Gå direkt till textinnehållet

35 journalisttjänster bort från Hallpressen

35 journalisttjänster ska bort samtidigt som Hallpressen omorganiserar.

I dag kom beskedet att Hallpressen inlett förhandlingar med personalklubbarnarna i koncernen, skriver jnytt.se. Förutom en förändring i organisationen innebär sparpaketet nya arbetssätt.  

Journalisten skrev tidigare i dag att 60 tjänster ska bort inom Hallpressen som ger ut papperstidningarna Jönköpings-Posten, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Skaraborgs Läns Tidning, Falkköpings Tidning, Västgötabladet och Skövde Nyheter.

Samtidigt kommmer en handfull nya tjänster att tillsättas och organisationsförändringen ligger i linje med den utredning, "Hallpressen 3,0" som presenterades internt i våras, skriver Jnytt.se.

Förändringen innebär också att ett antal funktioner i koncernens tidningar slås samman i gemensamma enheter som ska ligga i Jönköping. Det handlar bland annat om redigering och formatplanering.

En reportergrupp för regional bevakning och en ny redaktion för digital publicering ska inrättas och mobilsajter kommer att lanseras i koncernens tidningar.

Hallpressen har i dag 210 anställda journalister och ska minska ner till 175. På Jönköpings-Posten minskar antalet tjänster från drygt 50 till strax under 40.

"Samtidigt tillförs 20 nya tjänster i Jönköping när enheterna slås samman. Det betyder att redaktionen i Jönköping totalt sett kommer att vara större efter omorganisationen än vad den var innan", säger Hallpressens VD Pär Fagerström.

Förhandlingar om sparpaketet och organisationsförändringarna återupptas i januari.

Fler avsnitt
Fler videos