35 anställda varslas på Aftonbladet

25 oktober, 2007

19 anställda på Aftonbladets papperstidning och 16 som jobbar med TV7 varslas om uppsägning.

19 anställda på Aftonbladets papperstidning och 16 som jobbar med TV7 varslas om uppsägning.

Det är framför allt de som jobbar med bildbehandling och korrektur på Aftonbladet som berörs av besparingar. TV-bilagan läggs ut på entreprenad och bildinläsningen och korrekturen läggs ned.

Minst 16 tjänster kommer att försvinna som en följd av att Aftonbladet Produktion AB, som producerar rörlig bild till TV7, överlåter rättigheterna till riskkapitalbolaget C4.

Aftonbladet Produktion AB har dag 39 anställda. De drygt 20 anställda som blir kvar i produktionsbolaget kommer att fortsätta producera rörlig bild för webb-tv.

Förhandlingar mellan företagsledningen och fackklubben har inletts.

pj@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies