17-åring får Dawit Isaak-pris

28 oktober, 2013

Dawit Isaak Årets Dawit Isaak-pris tilldelas 17-åriga Vansessa Berhan från Enskede i Stockholm. Hon får priset för sin kamp att få morbrodern Seyoum Tsehaye frisläppt.

”Hon får priset för sitt enträgna arbete med projektet One Day Seyoum, hennes kamp för att hennes morbror, journalisten, fotografen och filmaren Seyoum Tsehaye ska bli fri”, skriver Åke Lundgren, ordförande i PK Väst i ett pressmeddelande.

Priset är ett stipendium på 10 000 kronor, och har sedan 2007 delats ut på samma datum varje år, nämligen på Dawit Isaaks födelsedag den 27 oktober.

Vanessa Berhes morbror Seyoum Tsehaye har en historia mycket lik svensk-eritreanske Dawit Isaak. 2001 fängslades han utan varken åtal eller rättegång.

Priset tilldelas personer eller organisationer som verkar i Dawit Isaaks anda för yttrandefrihet, pressfrihet och demokratiska fri- och rättigheter.

Taggar: Dawit Isaak

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Dawit Isaak

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies