13-åringen som vann i HD fick jobb på Expressen

25 juni, 2012

I dag börjar Erik Blom, 13-åringen som nyligen vann ett offentlighetsmål i Högsta domstolen, som reporter på Expressen.

Journalisten har tidigare skrivit om Erik Blom, som är kriminalreporter på Ung webbradio och som i våras vann ett mål i HD som förändrar förundersökningssekretessen i Sverige.

I dag börjar han som sommarvikarie på Expressen.

– Jag kontaktade honom efter att han uppmärksammats i Expressen och flera andra medier för det offentlighetsmål som han vunnnit i Högsta domstolen, och sedan pratade jag och andra här med hans mamma om sommarjobb, berättar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett mejl till Journalisten.

– Erik är pigg och ambitiös, han bloggar och gör podcast och det är kul om vi kan ge honom lite fler inblickar i livet som journalist. Han får förstås inte arbeta lika länge som alla sina kollegor, vi har stämt av lagar och regler, men jag tror han får det kul.

När Mattsson själv var 13 år tillbringade han mycket tid på Enköpings-Posten:

- Det bästa för Erik är om han nu får börja lära sig yrket från grunden. Han är ju extremt "på", och vi har redan satt tidningen Vikarie-Expressen och en kvalitetspolicy i händerna på honom.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies